Звітна конференція студентів-філологів за результатами навчально-залікової практики

Звітна конференція студентів-філологів за результатами навчально-залікової практики

24 квітня 2024 року в Навчально-науковому інституті філології та історії була проведена підсумкова конференція за результатами навчально-залікової практики студентів 43-У групи спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література).

Здобувачі освіти звітували про виконання завдань навчально-залікової практики в сучасних закладах загальної середньої освіти. Староста групи Митько В. поділилася враженнями про педпрактику, в узагальненому вигляді репрезентувала результати практичної діяльності студентів, наголосила на досягненнях і труднощах, подякувала вчителям і викладачам за надану підтримку, допомогу, проведені консультації. Студенти Гречан Вікторія, Муравйова Ірина, Чуня Карина зазначили, що   педпрактика – важливий етап у їхньому студентському житті, адже вона сприяє формуванню професійних компетентностей майбутніх учителів-словесників.

Методисти Гоголь Н. В., Клейменова Т. В., Медвідь Н. С., консультант із психології Мисник С. О., груповий керівник Зінченко В. П. у своїх виступах акцентували увагу на важливості педпрактики у фаховій підготовці майбутніх словесників, говорили про роботу студентів у школі: особливостях проведення уроків різних типів, їх структуруванні, правильному оцінюванні учнів відповідно до вимог нової української школи, формуванні в них предметних і ключових компетентностей, вмінні здійснювати психологічне спостереження за здобувачами освіти, допомагати класному керівникові у виховній роботі.

Керівник факультетської практики Гричаник Н. І. підсумувала роботу конференції і висловила побажання, щоб у майбутньому неоціненний досвід, який здобувачі освіти здобули в школі, став першою важливою сходинкою до їхнього професійного зростання.

Наталія Гричаник, кандидат педагогічних наук, доцент, старший викладач кафедри української мови, літератури та методики навчання