Майстер-клас із виготовлення патріотичної броші технікою канзаші до Дня Вишиванки

Майстер-клас із виготовлення патріотичної броші технікою канзаші до Дня Вишиванки

Всесвітній день вишиванки – це міжнародне свято, яке покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Цьогоріч його відзначали 16 травня. Цей день вже став
уособленням української єдності, краси й незламності.

Нині українська вишиванка – це поєднання традицій і сучасності; модний одяг, у якому закодовано генетичний код української нації. Популярними в день вишиванки є різноманітні конкурси, виставки, майстер-класи.
16 травня 2024 року викладачі кафедри української мови, літератури та методики навчання і здобувачі освіти долучилися до майстер-класу із виготовлення патріотичної броші технікою канзаші, який провела Софія Оздемир, учениця 9-го класу Глухівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6, переможниця різноманітних обласних та всеукраїнських творчих конкурсів.

Вона майже професійно оволоділа технікою канзаші (під керівництвом учителя-методиста Кебець Світлани Миколаївни), яку використовує для виготовлення різноманітних виробів та прикрас. Софія розповіла про японську техніку канзаші, презентувала свої напрацювання та поділилася секретами виготовлення патріотичної броші. Учасники майстер-класу власноруч виготовили оригінальні вироби.

Дякуємо Софійці та її вчительці пані Світлані за творчу майстерність. Крокуймо разом до Перемоги, наповнюймо світ красою і творчістю!

Наталія Гоголь, доктор педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри української мови, літератури та методики навчання