Сковородинівськими шляхами

3 грудня 2022 р. виповниться 300 років від народження Григорія Савича Сковороди: мислителя-енциклопедиста, педагога-просвітителя, філософа-мудреця, поета, драматурга, перекладача, композитора, музиканта, співця, культурно-освітнього подвижника. Щоб ушанувати його пам’ять, дізнатися більше про багатогранну особистість, художній спадок митця, 17 листопада 2022 року, напередодні славного ювілею мислителя, в онлайн-форматі кафедра української мови, літератури та методики навчання Глухівського НПУ ім. О. Довженка провела літературний калейдоскоп «Сковородинівськими шляхами».
Учасники заходу переглянули відео про життя Григорія Сковороди, ознайомилися з маловідомими сторінками творчої спадщини митця, його філософськими й педагогічними поглядами, афоризмами. Викладачі та студенти долучилися до виразного читання байок митця.
Все, що залишив народний мислитель та просвітитель нам у спадок, – це життєдайне джерело, з якого черпатимуть наснагу ще десятки поколінь. Світоглядні позиції легендарного мислителя є особливо актуальними сьогодні, оскільки проблеми щастя, самопізнання, самовдосконалення і дотепер залишаються гострими і злободенними: «Шукаємо щастя по країнах, столiттях, а воно скрiзь i завжди з нами…»

Наталія Медвідь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *